MEV Koleji Özel Bornova Okulları Bilgilendirme Sayfası

Adres: Rafet Paşa Mah. 5372/1 Sok. No: 1 Çamdibi Bornova / İzmir

Eposta: mev.kurumsal@mevkoleji.k12.tr

Vakfımızın, gerek eğitim programları, gerek eğitim tesisi olarak kalite ve nitelikte özel okul sektörüne örnek/model olmak, özel okul fiyatları arasında dengeleyici unsur olmak ve nitelikli eğitimi olabildiğince çok yurttaşa ulaştırmak amacıyla 1991 yılında kurduğu MEV Koleji Özel Okulları, bugüne kadar başarıyla sürdürdüğü eğitim felsefesini daha fazla bölgede, daha fazla veli ve öğrenciyle buluşturmayı hedefliyor.

Vakıf kültürü ile bütünleşmiş çağdaş eğitimi, Yönetim Kurulumuzun velilerimizden ve öğrencilerimizden gelen talepleri de göz önünde bulundurarak her büyükşehirde en az bir MEV Koleji açılması yönündeki kararı ile destekleyen vakfımız, bu kapsamda ülkemizin en saygın eğitim kurumları arasında gösterilen MEV Koleji’nin yeni nesil eğitim kampüslerinin ilkini İzmir Bornova’da hizmete açmaya hazırlanıyor.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak, toplam 39.492 m² kapalı alana sahip MEV Koleji Bornova Eğitim Kampüsü; bir okul kampüsü olmanın ötesinde yapının kendisinin eğitime katıldığı, öğrencilerde keşfetme, aktif öğrenme, araştırma, kendi deneyimlerini edinme, hayal gücü ve yaratıcılık gibi karakteristik motivasyonları ateşleyecek, öğrencinin sadece eğitim gün ve saatlerinde değil, bu zaman dilimleri dışında da severek geleceği vakit geçirerek kendini geliştireceği bir yaşam alanı olacak.

Vakfımızın yaklaşık 120 milyon TL’yi aşan bir yatırımla inşa etmeye başladığı bu yeni nesil eğitim kampüsünde anaokulu, ilkokul, ortaokul, anadolu ve fen lisesi kademelerinde eğitim verilecek.

Okulun yapımında  “Yaşayan Kampüs” fikrinin önemli yapı taşları olan çok amaçlı salon, spor salonu, kapalı yüzme havuzu, modern, ferah ve zengin içerikli kütüphane, kulüp odaları, inovasyon atölyeleri gibi sosyal alanlara da MEV Koleji Bornova Eğitim Kampüsü’nde neredeyse eğitim alanlarıyla aynı büyüklükte yer ayrıldı.

Okulun yanı başındaki Atatürk Parkı’nın doğal ortamını adeta kampüsün içine taşıyan, Akdeniz ikliminin tipik özelliklerini taşıyan İzmir’de öğrencilere gölgelikli, ferah bir alan sunan “Çökertilmiş Avlu” öğrencilere daha fazla açık alan sunarak doğal hava ve ışığa erişimlerine imkan veren bir tasarımla inşa edildi. Böylece,

• 300 kişi tribün kapasiteli, toplam 1625 m² alana sahip kapalı spor salonu,
  • 280 kişi tribün kapasiteli, toplam 1618 m² alana sahip yüzme havuzu,
  • 600 kişi kapasiteli ve toplam 751 m² alana sahip çok amaçlı salon

yer altına alınarak, öğrencilerimizin eğitim dışı saatlerde ihtiyaç duyduğu açık aktivite alanlarına yer açıldı.

Yaklaşık 13.700 m² alan üzerine inşa edilen MEV Koleji Bornova Eğitim Kampüsü, bünyesinde bulunan eğitim, spor, sosyal ve teknik alanlar ile nice başarı öykülerine ev sahipliği yapacak yepyeni bir eğitim anlayışının müjdecisi olarak her geçen gün yükseliyor. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak MEV Koleji Özel Bornova Okulları;

• Öğrenci kitlesinin yapısı ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak diğer yaş gruplarından ayrı bir alanda inşa edilmiş tesisiyle Anaokulu kademesinde 140 öğrenciye,
  • İlkokul kademesinde 576 öğrenciye,
  • Ortaokul kademesinde 576 öğrenciye,
  • Lise kademelerinde 576 öğrenciye,
  • Toplam 1.868 öğrenciye

hizmet verecektir,

Her biri 24 derslikli ve 6 atölye / laboratuvar, amfitiyatro olarak kullanılabilen avlu ucu merdivenleri, yeşil iç bahçelerle zenginleştirilen modern peyzajı, doğal iklime uygun korunaklı yapısı, 730 öğrencinin aynı anda keyifle ve birbirine engel olmadan yemek yiyebildiği ferah yemekhanesi, sosyal program, spor ve teknik alanları, etkinlik çayırı, tek yön rotalı güvenli servis yolu gibi unsurlarla hem öğrencileri hem de kent sakinleri için fark yaratacağına inandığımız MEV Koleji Bornova Eğitim Kampüsü, çağdaş eğitim mimarisi, en gelişmiş eğitim teknolojileri, Millî Eğitim Vakfı’nın 39 yıllık eğitim tecrübesi ve nitelikli eğitim kadrosuyla yepyeni bir eğitimcilik anlayışı sunacak.